2024. július 24. - Kinga, Kincső
  • Email:
  • Telefon: 36-52-410-811
  • 4032 Debrecen Bolyai u. 25.
Magyar In English
Istentiszteletek
Szivárvány újság
Zenék
Legfrissebb igehirdetések
Vallomások
Pályázati projekt

Pályázati projekt

Alkalmak gyermekeknek

Vasárnapi gyermekórák

Vasárnapi gyermekórák a délelőtti istentiszteletekkel párhuzamosan:

Vasárnap 8:30 Gyerekórák 3-8 és a 9-12 éves, termekben
Vasárnap 10:30 Gyerekórák 3-8 és a 9-12 éves, termekben

A még nem konfirmált gyermekek a (nagy)szülőkkel együtt a templomban vannak az istentisztelet első 10 percében azért, hogy belekóstoljanak a templomi istentisztelet légkörébe és megismerjék szüleik helyét.

A gyerekek az első 10 perc után átmennek a termekbe, ahol számukra két korcsoportban (ovis, iskolás) gyerekórákat tartunk.

A 3 évet még be nem töltött kisgyermekek szüleikkel együtt az átriumban lehetnek, ahol kivetítőn nézhető és hallgatható az istentiszteletet. Itt nem zavaró a kisgyermekek mozgása, esetleges hangoskodása.

Családi istentisztelet

Ezt a speciális alkalmat az önkormányzati iskolák hittanosainak és szüleiknek, tanévben, hó utolsó vasárnapján 3 órakor a templomban tartjuk.

Az egyházközség területén lévő, - Bolyai, Kardos, Árpád vezér és Kettesy - általános iskolák különböző évfolyamaiba járó hittanosainak ajánljuk elsősorban ezt a közösségi formát.

A Szentírás, a templom és egymás megismerését szeretnénk segíteni játékos, szemléltetéses, interaktív formában. Szülők és gyermekek együtt vehetnek részt ezen a számukra leginkább megfelelő istentiszteleten.

Az alkalmat énektanulás és párperces orgona darab is gazdagítja.

Kismamakör

Tanévben szerdánként 9 órától a 14-15. teremben tartjuk.

A kismamákat várjuk szeretettel gyermekükkel együtt. A kiscsoportos, kötetlen, beszélgetős foglalkozásokkal párhuzamosan gyermekmegőrzést is biztosítunk gyülekezeti önkénteseink által.

A kismamák a beszélgetésekben különböző, számukra aktuális életkérdésekre keresik a válaszokat a Szentírás fényében.

A Kismamakör kiváló alkalom a kisgyermekek nevelése miatt „bezártságban” élő anyukáknak a találkozásra, ismerkedésre, tapasztalat cserére, lelki feltöltekezésre.

Hitoktatás

Az elmúlt évtizedekhez hasonlóan az óvodákban és az iskolákban vannak a vallásórák.

Óvodásoknak a Babits, Martonfalvi, Simonyi úti óvodákban vannak hittan csoportjaink.

Az önkormányzati általános iskola első hat osztályba járó gyerekeknek a Böszörményi, Bolyai, Kardos utcai és a Kettesy iskolában tartunk hittan órákat.

Egyházközségünk szeretettel felkínálja segítségét minden családnak gyermekük lelki, erkölcsi nevelése, kulturális gazdagodása és üdvössége érdekében.

A szülők gyermekük megkeresztelésekor fogadalmat tettek vallásos nevelésükre, és neveltetésükre, ebben a hittanórákkal is tudunk segíteni.

A keresztség eddigi hiánya viszont nem akadály a beíratásnál!

A hitoktatással szeretnénk segítségül lenni a családoknak és az iskolának, az európai kultúrában nélkülözhetetlen bibliai ismeretek megszerzéséhez és a keresztyén értékrend-életforma kialakításához is.

Az óvodákban és az iskolákban tartott ingyenes, játékos hittanórákon nincs osztályozás, mert nem terhet, hanem lelki, szellemi gazdagodást szeretnénk adni a gyermekeknek.

Reméljük, hogy gyermekük is csatlakozhat az egyházközségünk szervezésében már eddig is hittanra járó több száz gyermekhez.

Vakációs gyerekhét

A nyári vakáció elején, egy hétig gyerekhetet tartunk délelőttönként a gyülekezeti házunkban itt a Bolyai utcán. Erre a még nem konfirmált hittanos gyermekeket várjuk, hogy ismerkedjenek egymással, a bibliai történetekkel, és énekekkel, vidám, játékos formában.

A foglalkozások közötti szünetekben tízórait biztosítunk a szülők és gyülekezeti tagjaink segítsége által.

A magyar nyelvű csoportok mellett általában van kezdő német, esetleg angol nyelvű foglalkozás is.

A hetet lezáró alkalmon, a vasárnapi istentiszteleten a gyerekek rövid jelenettel és énekléssel szolgálnak a templomban.

Tábor

Az ifisek és felnőttek mellett körülbelül 50-70 gyermek van jelen a táborban, akik szüleikkel együtt vannak elszállásolva.

A többgenerációs nagytábor célja, tartalma: hitbeli erősödés, gyülekezetépítés, lelki-testi felfrissülés.

A délelőtti énektanulás és közös bevezető után most is szeretnénk a kiscsoportos lelki beszélgetések meghittségét megtartani. Más programok pedig segítenék gyülekezetünk különböző korosztályainak, rétegeinek egymás jobb megismerését.

Délutánonként a spontán szerveződő csoportokban nagyszerű kirándulás, sport, játék, kézműves program, vetélkedő, strandolás a tábor gyermek- és úszómedencéjében, a kápolnában pedig az elcsendesedés lehetséges.

Esténként áhítat és közös éneklés lesz mindenkinek a városi templomban.

A táborról szóló beszámolók a Szivárvány szeptemberi vagy októberi számában olvashatóak itt a honlapon.

Legfrissebb

Fotóalbumok:

Gyülekezeti hétvége
Imaéjjel

Videók:

Gyermekórások karácsonyi műsora (fél 11)
Gyülekezeti tábor - 2015
GYÜLEKEZETALAPÍTÁS
Életképek
Betöltés…
További fotók megtekintéséhez
kattintson ide!
Gyülekezeti virág
Gyülekezeti virág
Kattintson a virágra a gyülekezet felépítésének megtekintéséhez!
Gyülekezeti könyvtár
Gyülekezeti könyvtár
Kattintson a könyvtárunkban megtalálható könyvek listájához!