2024. március 29. - Auguszta
  • Email:
  • Telefon: 36-52-410-811
  • 4032 Debrecen Bolyai u. 25.
Magyar In English
Istentiszteletek
Szivárvány újság
Zenék
Legfrissebb igehirdetések
Vallomások
Pályázati projekt

Pályázati projekt

Házasság Hete 2012

2012. március 12.

Tudod, mire vágysz? - Házasság Hete


A párkereséstől a jól működő családig alcímmel rendezte meg gyülekezetünk A Bibliai Házassággondozó Szolgálattal együttműködve a Házasság Hete program sorozatát február 10-12. és 17-19 közötti hétvégéken.
Pénteken délután a Házasság Hete országos református megnyitásaként sajtótájékoztató volt. Este a Miért házasodtam meg? címmel tartott filmklubbon a házasságról szóló Hétköznapi mennyország című filmet vetítettük mely után az élénk beszélgetést Kovács Károly vezette. (160 résztvevő)
A szombat délutáni program Arra vágyni, ami a miénk? címmel elsősorban a házasságban élőknek szólt. A nyitó áhítaton Dr. Hodossi Sándor és felesége Éva szolgált. Dr. Pálhegyi Ferenc professzor a 'Kommunikáció' és a 'Megbántás és megbocsátás' címmel tartott előadásokat. Közben Faragó György és Ica személyes vallomása hangzott el. (260 résztvevő)
Vasárnap 10.30-kor igehirdetéssel Dr. Bölcskei Gusztáv püspök szolgált az 1Móz 37,18-36 alapján, és a 25 éves hazássági évfordulójukat ez évben ünneplő Farkas László és felesége Anikó beszélt megtérésükről, házasságuk tapasztalatairól. (440 résztvevő)
Vágysz rá? címmel pénteken elsősorban a párkereső fiataloknak hangzott az ige és a két előadás. A Mt 13,44-46 alapján Püskiné Szécsi Judit szolgált.
A Hogyan ismerhetem fel a hozzám illőt? című előadást Püski Lajos tartotta.
Személyes vallomásként megtérésükről és egymásra találásukról Pintér Péter és felesége, Ircsi szólt.
Miért kötünk házasságot? - Jegyesség címmel Kovács Károly és felesége Kata tartott előadást. Az előadások után kérdésekre is volt lehetőség. (190 résztvevő)
Szombat délelőtt: Egyedül a vágyainkkal? címmel a házasság utáni állapotban lévőknek (elváltaknak, özvegyeknek) tartottunk filmklubot. Az Apja lánya című film után az egyedüllétről szóló beszélgetést Kovács Károly vezette. (50 résztvevő)
Szombat délután: Erre vágytál? című program a gyermekeket nevelőknek szólt. A Zsid 4, 12-16 alapján Mózes Áron és felesége Zsuzsi szolgált.
Azután Ambrusz Gábor és felesége Zsuzsi Mit tehetek azért, hogy a gyermekemet az Úrhoz vezessem? kétrészes előadása következett.
Este az átriumban teaház keretében kötetlen beszélgetési lehetőség volt a hét programjain résztvevőknek. (120 résztvevő)
Vasárnap 8.30 és 10.30-kor - Vágysz, és Ő tudja mire című istentiszteleteken Püski Lajos az 1Móz 39,6-21 alapján szolgált, és a második istentiszteleten Püskiné Szécsi Judittal lelkész köszöntötte a jubiláló házaspárokat.
A zenei szolgálatokat az ifis zenekar, a Mózes család, a Nagyerdei Kamarakórus és Zenekar, valamint Nagy Csaba kántor végezte. (450 résztvevő)
A legtöbb programmal párhuzamosan gyermekfelügyeletet is biztosítottunk.
A hétköznapi programokon összesen 750-en regisztráltak, mintegy félezren pedig a vasárnapi istentiszteletek által voltak részesei a Házasság Hetének, melyről a médiában gyakran jelentek meg híradások.
Az előadások vázlata és a hangfelvételek letölthetőek a www.refnagyerdo.hu címről. Jelen számunkban kedvcsinálóként részleteket és beszámolókat közlünk a különböző programokról.
Köszönet mindazoknak, akik közreműködtek a Házásság Hete megvalósításában.
Püski Lajos


Legfrissebb

Fotóalbumok:

Gyülekezeti hétvége
Imaéjjel

Videók:

Gyermekórások karácsonyi műsora (fél 11)
Gyülekezeti tábor - 2015
GYÜLEKEZETALAPÍTÁS
Életképek
Betöltés…
További fotók megtekintéséhez
kattintson ide!
Gyülekezeti virág
Gyülekezeti virág
Kattintson a virágra a gyülekezet felépítésének megtekintéséhez!
Gyülekezeti könyvtár
Gyülekezeti könyvtár
Kattintson a könyvtárunkban megtalálható könyvek listájához!