2024. március 29. - Auguszta
  • Email:
  • Telefon: 36-52-410-811
  • 4032 Debrecen Bolyai u. 25.
Magyar In English
Istentiszteletek
Szivárvány újság
Zenék
Legfrissebb igehirdetések
Vallomások
Pályázati projekt

Pályázati projekt

Népszámlálás

2022. szeptember 27.

Némelyek szerint a vallás magánügy, pedig valójában az a legszemélyesebb közügy. Hiszen a hit hatással van életünkre, közösségeinkre. Ezért fontos, hogy a kötelező népszámlálás alkalmával is önként megvalljuk református voltunkat.


A népszámlálás első szakaszában, október 1. és 16. között az erre a célra létrehozott online felületen tölthetik ki a kérdőíveket. A második szakaszban október 17. és november 20. között a számlálóbiztosok már csak azokat a háztartásokat keresik fel, amelyekben nem töltötték ki online a kérdőívet. Aki valamiért mindkét körből kimaradt, még egy harmadik lehetősége is lesz, november 21. és 28. között települése jegyzőjénél töltheti ki az íveket.


A vallási hovatartozás önkéntes, mely idővel változhat is, így a nemzeti népszámlálás nyomán a Magyarországi Református Egyház fontos mérő- és visszajelzési eszköznek tartja a felekezeti hovatartozást. Az egyház nem az egyes emberek konkrét hitbeli állapotáról, hanem a társadalom belül a reformátusság iránti elköteleződés arányáról, illetve annak területi eloszlásáról kap visszajelzést a népszámlálással.


Ha az életünkben szerepet játszik a reformátusság, akkor segítsük a KSH munkáját azzal, hogy megválaszoljuk a vallásra vonatkozó kérdést is. A kapott adatok egyházunk és a gyülekezetek számára is fontosak lesznek.

 

Aktuális

Array

Legfrissebb

Fotóalbumok:

Gyülekezeti hétvége
Imaéjjel

Videók:

Gyermekórások karácsonyi műsora (fél 11)
Gyülekezeti tábor - 2015
GYÜLEKEZETALAPÍTÁS
Életképek
Betöltés…
További fotók megtekintéséhez
kattintson ide!
Gyülekezeti virág
Gyülekezeti virág
Kattintson a virágra a gyülekezet felépítésének megtekintéséhez!
Gyülekezeti könyvtár
Gyülekezeti könyvtár
Kattintson a könyvtárunkban megtalálható könyvek listájához!