2024. április 19. - Emma
  • Email:
  • Telefon: 36-52-410-811
  • 4032 Debrecen Bolyai u. 25.
Magyar In English
Istentiszteletek
Szivárvány újság
Zenék
Legfrissebb igehirdetések
Vallomások
Pályázati projekt

Pályázati projekt

Jöjjetek, minden kész!

2011. szeptember 18.

„Jöjjetek minden kész!”

Szeptember 18-án a fél 11-es istentiszteleten igeolvasással Guti István, imádsággal a korábban felnőttként konfirmált Gutiné Matos Bea szolgált. Lelki útkereséséről, megtéréséről pedig Kulcsárné Ispány Klára beszélt. A Lukács 14,15-17 alapján Püski Lajos lelkész hirdette az igét.

Kedves Barátaim!

Milyen istenképünk van? Arra a kérdésre, hogy hol található a mennyország egy 8 éves gyermek azt válaszolta, hogy: „Azt hiszem, a papok tudják hol van, de Isten megeskette őket, hogy ne árulják el, hadd csodálkozzanak majd az emberek.” Vajon nem a felnőttektől hallott valami téves képzetet Istenről ez a gyermek? Némelyek szerint Isten távoli, megfoghatatlan, csak törvényeivel, korlátozó Úr. Talán hiszel benne, de nem sok közöd van hozzá? Mi hasznod lehet az ilyen hitből?

A legnagyobb Úr hív téged is. Sokan keresik a gazdagok, vezetők kegyeit. A Bibliában az üdvösség szemléletes kifejezése a lakoma, a menyegző. A példázatbeli gazda nagy vacsorát készített, és sok vendéget hívott. Jézus szerint Isten olyan, mint ez a példázatbeli gazda, közösséget akar vállalni veled, meg akar ajándékozni, gazdagítani, országának részesévé tenni. Örülni akar veled. Az előzetes meghívást az Úrtól már te is megkaptad.

A vacsora órájában újra hív! Elküldi szolgáját keleti szokás szerint újra – az akkori Izráel vallásos rétegéhez –, hogy „már minden készen van!”. Jézus halála, feltámadása által Isten részéről minden készen van, hogy visszafogadhasson bennünket, és együtt örvendezhessünk a nagy vacsora asztalközösségében.

"Jöjjetek!" – mondja a már meghívottaknak. Itt az alkalmas idő! Ebben a földi életben fel akar készíteni a Bárány Jézus örök vacsorájára. Nem titkoljuk el az Isten országába vezető utat. Sőt, arra küldettünk, hogy hívogassunk az Úrhoz.

Mondj bátran igent az Úr hívogató szeretetére! Ahogyan nem utasítod el rokonaidat sem, amikor meghívnak egy lakodalomba. Legyünk együtt részesei, élvezői örömmel az elfogadó isteni szeretetnek, közösségnek! Mondj igent, mert így lesz igazi jövőd országában, és mondj igent, mert így lehetsz valóban boldog!

Az istentiszteletre hívott érdeklődők a következő imádságot mondhatták el, és döntéseikről a cikksorozat végén található emlékeztető alapján gondolkozhattak el. Kedves Olvasó, ezt te is megteheted!

Imádság: Köszönöm Istenem, hogy engem is számon tartasz, megszólítasz, és hívsz magadhoz országodba.
Odaszánom magam a Jézusban felkínált szereteted megismerésére és ajándékaid elfogadására.
Segíts, hogy kitartóan éljek a gyülekezetben felkínált ilyen lehetőségekkel! Ámen!

Legfrissebb

Fotóalbumok:

Gyülekezeti hétvége
Imaéjjel

Videók:

Gyermekórások karácsonyi műsora (fél 11)
Gyülekezeti tábor - 2015
GYÜLEKEZETALAPÍTÁS
Életképek
Betöltés…
További fotók megtekintéséhez
kattintson ide!
Gyülekezeti virág
Gyülekezeti virág
Kattintson a virágra a gyülekezet felépítésének megtekintéséhez!
Gyülekezeti könyvtár
Gyülekezeti könyvtár
Kattintson a könyvtárunkban megtalálható könyvek listájához!