2024. április 20. - Tivadar
  • Email:
  • Telefon: 36-52-410-811
  • 4032 Debrecen Bolyai u. 25.
Magyar In English
Istentiszteletek
Szivárvány újság
Zenék
Legfrissebb igehirdetések
Vallomások
Pályázati projekt

Pályázati projekt

Ünnepi Zsinat és főtéri úrvacsora

2017. június 23.

Közös zsinati üléssel és szabadtéri istentisztelettel emlékezik meg a Kárpát-medencei reformátusság hitvalló közösségének 450 évvel ezelőtti megalakulásáról június 24-én, Debrecenben.
A Kárpát-medencei református egyházak országhatárokon átívelő összetartozásukat 2009. május 22-én közös egyházalkotmány elfogadásával fejezték ki, és ekkor hirdették ki a Magyar Református Egyház megalakulását. Azóta egyszer hívták össze a közös zsinatot, hogy 2013. június 28-án elfogadják a Heidelbergi Káté újrafordított szövegét hitvallásos iratként, mely így minden magyar református gyülekezet számára közös kinccsé vált.
A reformáció jubileumi emlékévében, a Második Helvét Hitvallás magyarországi elfogadásának 450. évfordulóján a Magyar Református Egyház újra ünnepi zsinatra készül, hogy hivatalosan is elfogadja annak újrafordított szövegét. A Második Helvét Hitvallásnak az 1567. február 24-26-i debreceni zsinaton történt elfogadásától és aláírásától számíthatjuk a Tiszántúli Református Egyházkerület létrejöttét, egyben a Magyar Református Egyház, mint hitvalló közösség testet öltését.

2017. június 24-én 10 órától a debreceni református Nagytemplomban kezdődik a Magyar Református Egyház Zsinatának ünnepi ülése, melyen megemlékeznek a 450 évvel ezelőtti eseményekről, elfogadják a hitvallás mai magyar nyelvű fordítását, valamint hivatalossá válik a kanadai és luxemburgi reformátusok csatlakozása a Magyar Református Egyházhoz.

14.30-tól pedig Debrecen főterén úrvacsorás istentisztelet keretében adnak hálát Isten több évszázadot felölelő kegyelméért és megtartó szeretetéért.
Mindkét eseményt élőben közvetítjük honlapunkon.

Szintén szombat este tartják a Múzeumok Éjszakáját. Számos reformációi program várja az érdeklődőket Debrecenben.

Legfrissebb

Fotóalbumok:

Gyülekezeti hétvége
Imaéjjel

Videók:

Gyermekórások karácsonyi műsora (fél 11)
Gyülekezeti tábor - 2015
GYÜLEKEZETALAPÍTÁS
Életképek
Betöltés…
További fotók megtekintéséhez
kattintson ide!
Gyülekezeti virág
Gyülekezeti virág
Kattintson a virágra a gyülekezet felépítésének megtekintéséhez!
Gyülekezeti könyvtár
Gyülekezeti könyvtár
Kattintson a könyvtárunkban megtalálható könyvek listájához!